Skip to main content

+32(0)488 25 05 35 |  info@naturaloci.be 

  "De mensheid zal moeten gaan denken als een mede-eigenaar van de planeet en zich voor elke ingenomen m2 moeten afvragen hoe hij de ruimte kan delen met de omringende fauna. De bloem is een eerste antwoord.”"

  Natura Loci (uitgesproken als "loki") is een onderneming gespecialiseerd in het doen opbloeien van grote gebieden : Steden & Gemeenten, landerijen, braakliggende landbouwgronden, bosgebieden, enz...

  Haar grondstof ? Bollen en zaden. Natura Loci biedt een oplossing voor elke locatie, of het nu gaat om wildbloei of sierbloei. Dat zit trouwens in haar naam, Natura Loci in het Latijn = de aard van de plaats.

  Ons gamma omvat weiden met honingbloemen, bloemencomposities (vaste planten + bollen) en de begroeiing van een laan. Elk project is het resultaat van overleg met de eigenaar of beheerder om de beste beplanting voor de locatie te kiezen.

  Onze specifieke
  oplossingen

  Waarom wilde bloemen zaaien ?

  Bestuivende insecten zijn essentieel voor ons milieu en voor sommige gewassen. Ze zijn overal bedreigd, in Europa in het bijzonder. In België is meer dan de helft van de in totaal 347 bekende bijen- en hommelsoorten zeldzaam, sterk verminderd of zelfs volledig uitgestorven. Sinds 1999 is ook het aantal bijenkasten afgenomen. In de helft van de gevallen is de hulpeloze imker getuige van de dood van de hele korf. De oorzaken zijn nog niet goed bekend en zijn waarschijnlijk vergelijkbaar met de oorzaken van het verdwijnen van wilde bijen. De huidige situatie van onze bestuivers is zeer zorgwekkend, zowel voor het voortbestaan op lange termijn van de honingbij in België als voor dat van alle wilde bestuivers. Wilde bijen behoren tot de meest beschermde soorten in België : 47 soorten tegenover 40 voor vlinders en 16 voor wespen. In België is de helft van onze wilde bijensoorten verdwenen of is hun populatie sterk achteruitgegaan.

  Ontwikkeling van biomassa

  Onze mengsels beantwoorden aan het eenvoudige principe van de herintroductie van de biodiversiteit ...

  De honingbij... en de anderen

  Insecten zijn vaak gespecialiseerd in het foerageren of bestuiven van een paar bloemen...

  Bloemen, grassen, waardplanten

  Natura Loci verkoopt voornamelijk mengsels met een hoge ecologische waarde...
  Michel Dereau
  Beheerder

  +32(0)488 25 05 35
  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  Rue de Louvain, 5 | 1315 Piétrebais

  Hebt u advies nodig ?
  Publiek I Privé I Particulier

  ©2023 Natura Loci - TVA : BE 0672 881 179 - IBAN: BE55 1431 0004 0144 | Webmaster: