Skip to main content

+32(0)488 25 05 35 |  info@naturaloci.be 

Onze specifieke oplossingen


Begraafplaatsen
Natura Loci: officiële distributeur van de firma's Nüngesser & Verver Export

Dankzij haar verschillende partners heeft Natura Loci innovatieve en unieke oplossingen kunnen ontwikkelen.

De firma Nüngesser. Deze selecteert en produceert verschillende zaadmengsels voor bloemenweiden aangepast aan onze regio's.

Natura Loci koos ze vanwege hun optimale kwaliteit

Deze mengsels voor bloeiende weiden bevatten alleen wilde soorten en geen "tuinbouw"-variëteiten die alleen vanwege hun kleuren zouden worden gekozen:
- Bloeiende weiden die zich hebben bewezen gedurende lange perioden;
- bloeiende weiden die zaden combineren met zorg geselecteerd en geproduceerd; zonder fytosanitaire behandeling of chemisch wieden in de akkers.

Verver Export staat bekend om zijn bloemstukken. Met zijn "Creative Team" biedt Verver Export "kant-en-klare" composities aan waarvan de harmonieuze kleuren en lange bloemen de voorbijgangers zullen bekoren.

Onze belofte


"De begraafplaats wordt stilaan meer dan een begraafplaats, het wordt ook een plaats van biodiversiteit. De vergroening van begraafplaatsen is een verbinding tussen de overledenen en de levende wereld.”"

Gamma


Begrassen van de paden van de begraafplaats


Afhankelijk van de behoeften biedt Natura Loci oplossingen voor het bezaaien van begraafplaatsen met gras vermengd met een variabel aandeel bloemen. Ze zijn allemaal geschikt om over te lopen en ze moeten minder vaak worden gemaaid dan een conventioneel grasveld.

De hieronder genoemde droogtebestendigheid is mogelijk onder redelijke droogteomstandigheden van enkele weken. Langere droogteperiodes kunnen leiden tot een verlies aan dekgewas.

 • Eenvoudig grasmengsel : 95% grassen en 5% klaver. Gemakkelijk te plaatsen, vereist weinig maaien en is droogtebestendig. -> Fiche 1
 • Sedamix® Begraafplaatsen : 90% grassen en 10% bloemen vergt weinig onderhoud. Deze oplossing, samengesteld uit 90% grassen en 10% wilde bloemen, zal tijd nodig hebben om zich te vestigen, waarbij de duurzaamheid wordt gegarandeerd door zijn vermogen om perioden van droogte te weerstaan. -> Fiche 2
 • Sedamix® Bloemrijk gras : 80% grassen en 20% bloemen Sedamix® Gazon Fleuri wordt gebruikt voor zijn dubbele functie : grasveld (80% gras) en biodiversiteit (20% bloemen). Hij verdraagt vertrapping en 4 tot 8 maaibeurten per jaar. Andere voordelen zijn de geringe hoogte en de goede weerstand tegen droogte. -> Fiche 3

Tussen graven


De plaats tussen graven is moeilijk bereikbaar. De smalle ruimte maakt het de arbeiders niet makkelijk om te werken. En het onkruid verspreid zich vrijelijk.

Natura Loci biedt twee oplossingen om de ruimte te vergroenen en het werk van gemeentearbeiders te vergemakkelijken.

 • Sedamix® Tussen graven : een zaadmengsel dat ontworpen is om de ruimte te koloniseren. De grote tijm in het mengsel is niet veeleisend, en bovendien ook een honingbloem. Hetzelfde geldt voor het madeliefje. -> Fiche 4
 • Het pak Bollen Tussen Graven : een mix van botanische bollen die jaar na jaar verwilderen. De geselecteerde wilde bollen (druifhyacinten, hyacinten, tulpen, narcissen, enz.) zijn honingbloemen.

Muurvoeting


De voet van kerkhofmuren is een andere vergeten plek waar onkruid gedijt en bloeit.

Natura Loci heeft twee oplossingen om dit gebied te vergroenen :

 • Sedamix® Muurvoeting : een mengsel van wilde bloemenzaden samengesteld om droogte te weerstaan in goed gedraineerde grond en tegen een warmtereflecterende muur.-> Fiche 5
 • Muurvoetingsokken : dit zijn sokken van jutte gevuld met potgrond. Ze zijn beplant met wilde bollen en vaste planten. Die zullen door de jute breken en de plaats mooi bezetten vanaf de lente. Deze sokken zijn zeer gemakkelijk te plaatsen omdat ze slechts half ingegraven moeten worden nadat de ongewenste exemplaren zijn verwijderd. De jute vergaat binnen een paar maanden.

Decoratieve bloei


Dankzij het werk van de SPW, Steden en Gemeenten zijn kerkhoven plaatsen geworden waar men zich kan bezinnen, herinneringen kan ophalen en kan wandelen.

Deze nieuwe dimensie zal de overheden stimuleren om het aantal bloemen op begraafplaatsen te verhogen. Natura Loci biedt u enkele ideeën :

 • Bollenmixen
 • Sommige begraafplaatsen hebben al geprobeerd met bloembollen te werken. Enkele foto's met voorbeelden.Ga voor inspiratie naar de pagina « Gemengde bollen » op onze website.
 • De Kit Nature Evolution van Verver Export is een set wilde krokussen in de kleuren paars, violet en wit. Deze bijvriendelijke gewassen bieden met hun vroege bloei stuifmeel in een jaargetijde waarin bloemen nog schaars zijn. De bollen waarderen vooral goed gedraineerde grond.
 • Het machinaal planten van bollen maakt het mogelijk om centrale kerkhoflanen te beplanten. De beperkte breedte van één meter zal de doorgang van begrafenisvoertuigen niet belemmeren. In de winter kan een klein bordje of een tijdelijke markering voorkomen dat bezoekers het pad herhaaldelijk betreden.
  Ga voor inspiratie naar de pagina « Gemengde bollen » op onze website.
 • Zaden voor bloemenweiden
 • De vijand van een bloemenweide is rijke grond. De vriend van een bloemenweide is arme grond. Maak gebruik van het arme, rotsachtige terrein op begraafplaatsen om gebieden in te richten voor het zaaien van wilde bloemen. Een perceel voor asverstrooiing, een kinderkerkhof of een ongebruikt deel van de begraafplaats zijn allemaal plaatsen die heel goed passen bij de poëzie van wilde bloemen.

Fleurissement sauvage avec les bulbes

Fleurissement ornemental avec les bulbes

Fleurissement sauvage par ensemencement

Fleurs à couper pour les tombes

La plantation mécanisée de bulbes

Le Kit Verver Nature

Michel Dereau
Beheerder

+32(0)488 25 05 35
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Rue de Louvain, 5 | 1315 Piétrebais

Hebt u advies nodig ?
Publiek I Privé I Particulier

©2023 Natura Loci - TVA : BE 0672 881 179 - IBAN: BE55 1431 0004 0144 | Webmaster: